Vælg den rigtige farve når du maler

Vælg den rigtige farve når du maler

Trænger hjemmet til at få frisket overfladerne op?

Det sker på et eller andet tidspunkt, at væggene og loftet i boligen trænger til en kærlig hånd. Det kan enten være fordi det seneste lag maling er ved at blive for gammelt, eller fordi du ganske enkelt er træt af farven, og ønsker at give rummene i boligen et nyt udtryk.

Kunsten at vælge den rigtige farve..

Mange af os har været ved farvehandleren, og fået stukket et farvekort i hånden. Et farvekort indeholder et uoverskueligt antal farver, hvor de flere af dem er næsten umulige at skille fra hinanden. Der er for eksempel ikke den store forskel på, om en farve er æggehvid eller perlehvid. Farvekortet er dog en glimrende inspirationskilde, hvor du kan bevæge dig rundt i farvespektret og forestille dig, hvordan væggene og loftet kommer til at se ud i den ene eller den anden farve. Når du skal købe vægmaling, er det også vigtigt at huske på, at der findes flere forskellige typer maling, som alle har hver deres specifikke formål. Det er derfor vigtigt på forhånd at sætte sig ind i, hvilken type maling der er bedst til uge netop den type overflade, som du skal male.

Kunsten at vælge den rigtige type maling

Det er ikke altid lige nemt at finde rundt i, hvad der er god loftmaling og hvad der ikke egner sig som loftmaling. Det bliver heller ikke gjort nemmere af, at de forskellige maling-producenter ofte kalder produkterne forskellige ting, så der ikke er en fællesnævner eller fællesbetegnelse at gå efter. For eksempel kan loftmaling dyrup være beskrevet vidt forskellig fra en en anden producents maling af samme type. Brugsanvisningen der følger med malingen er dog altid præcis, så hvis den følges til punkt og prikke, bør der ikke opstå problemer. Her vil det fremgå, og der skal males i et eller flere lag, og også hvad malingen indeholder af forskellige stoffer. loftmaling