Hvordan vælger jeg den helt rigtige hundepension til min hund?

Når din hund skal på ferie

Når du tager på ferie, skal din hund også på ferie. Enten sammen med dig eller i en af de mange hoteller til de firbenede. Hundepensionerne rundt om i landet står klar til at tage imod din hund, når du ikke kan have den med på ferie eller besøg.

En hundepension har erfarne hundetrænere. Som indehaver af en hundepension skal man nemlig have en uddannelse i hundehold.

Der er mange lovpligtige krav til en hundepension. Blandt andet er der krav til arealet i hundenes bokse og løbegårde. Nogle hundepensioner, f.eks. randers hundepension, har også løbefolde, hvor hundene kan løbe frit uden snor.

Fødevarestyrelsen skal godkende pensionen, ligesom der skal være tilknyttet en tilsynsførende dyrlæge.

Derudover er der krav omkring tilsyn, menneskelig kontakt, hundens psykiske og fysiske behov og velbefindende.

Der er også de praktiske krav som et sundt indeklima, rigeligt lys og aktivitetslegetøj.

Hvordan vælger jeg den helt rigtige hundepension?

Der findes mange forskellige hundepensioner til flere forskellige behov. Dog uden at nogle af dem afviger fra de fremsatte krav.

Men hvis du f.eks. har en ung energisk hund, er en hundepension med masser af plads og gåture klart at foretrække. Hvis du derimod har en ældre træt hund, er den indendørs indretning vigtigere, end muligheden for meget fysisk udfoldelse.

Hvis du vælger en hundepension tæt på hjemmet, kan din hund måske også prøve pensionen af i et par timer, før jeres endelige ferie starter. Dette gavner især ældre og sensitive hunde.

Du kan på Hundestedet søge efter den helt rigtige hundepension til din hund.